Тенис Турнир "ЗАШО"

Тенис турнир за аматьори “Зашо” 2017

Генерален спонсор балнеокомплекс “AQUATONIK” - Велинград

За шестнадесета поред година в памет на Захари Джевизов - Зашо от 29/04/2017 г. - начало в 09.00 ч. до 01/05/2017 г. се организира на тенис кортове ”Стад”- Пловдив, ежегоден тенис турнир за аматьори, любители и ветерани спряли участие преди 2000 г. неполучаващи пари чрез тенис. Така ще изпълним повелята на Зашо "По-добре е, да сме еднакво добри, като играем с по-добрите, от колкото еднакво слаби, когато играем с нивото си"

Мъжкият турнир и тази година ще бъде разделен по настояване на участниците на две категории- до 45 г. /вкл. до 31.12.17 г./ и сеньори. Финалистите от всяка категория излъчват победителя, а вторите места се борят за третата награда.

Тегленето на жребия и програмата на срещите ще се публикуват след получаване на попълнените декларации за желание за участие и уточняване на броя на групите за всяка категория.

Първоначална регистрация на желаещите за участие става тук. Ако сте вече регистриран влизате с вашето име и парола в сайта на www.aquatonik.com - тенис турнир Зашо и заявявате желанието си за участие с попълването на декларацията.

Администраторът на сайта Ви връща Е-mail, след проверка на ранкинга ви по патентован алгоритъм от АТР и ви поставя като водач, или състезател за жребий по „Quality System“ за организиране на собствена тенис ранглиста. Изпраща ви се име и код за достъп до tennis engine за проверка на резултати от предишните турнири.

Можете да намерите паролата за tennis engine в профила си.

Крайна дата за заявка за участие с попълване на декларации е 15.03.2017 г. Структурират се категориите и броя на групите, след което се канят водачите на групи, в зависимост от резултатите от предишни турнири. След заплащане на таксата за участие, водачите на групи се поставят по ранглиста. Срок за запълване на водаческите места - 25/03/17 г. При незаети места за водачи се дава едноседмичен срок на следващите в ранг листа да се регистрират до 31.03.2017 г.

Турнирът става „OPEN” за стари и нови участници след 00:00 ч. на 2-ри април. Ще получите право да платите (на принципа“Първи по време-първи по право“) такса за участие - 20 лв. с банковата си карта (след влизане с име и парола, избор на турнир /мъже, сеньори, или жени/ и натискане на линк "Плати"), чрез официален, легален, секюризиран ПОС терминал на “Борика”, както при покупка в магазините и теглите електронен жребий за група и място в групата. Така участието ви е гарантирано. След запълване на местата турнирът автоматично става „CLOSE”. Платилите, но възпрепятствани да участват сами търсят свои заместници. Орг. Комитет не въстановява таксата за участие.

Награден фонд на турнира за мъже:

Награден фонд на турнира за жени:

Награден фонд на турнира за двойки:

За всички участници има награди-спортно бельо от спонсора на турнира. Посочете вашият размер в декларацията.

Правилник за провеждането на турнира:

В квалификационни групи по 4 участника се играе по един сет всеки срещу всеки и се изльчват по двамата продължаващи на елиминации. Елиминациите се играят по сет, а четвъртфиналът и полуфиналът се играят до постигнат 9-ти гейм (при 8 на 8-тайбрек) Финалът е два гейма разлика след 9-тия гейм. Победата е при 11:9, или 15:13 НА ПРИМЕР.

Организацията на турнир със 128 участника - мъже и 32 участнички- жени в квалификационни групи е трудна и сложна задача и затова часовото разпределение задължително се спазва.

Състезателна програма - обща

Мъже - 24 групи x 4 = 96 участника

Сеньори 45+ - 8 групи x 4 = 32 участника

За 1-ва и 2-ра награда се играе финал между 1-ви мъже, стрещу 1-ви сеньори

За 3-та награда се играе 2-ри мъже срещу 2-сеньори.

Жени - 8 групи x 4 = 32 участнички

Двойки

 

Карта на разположението на кортовете

 

В турнирът по двойки /играе се до сет на елиминации/ нямат право да участват продължаващите на четвъртфиналите на сингъл.

Жребия ще се тегли в неделя 30/04/2017 от 10.00 часа. Допуска се участие на двойки на нерегистрирани лица срещу такса от 10 лв. Турнирът за 2016 г. беше прекъснат, заради дъжд. Миналогодишните участници няма да заплащат такса за 2017 г.

Програмата с часовото разпределение е пределна /не по късно от определения час/. Желателно е присъствие поне час по рано.

Закъснение на мача поради неявяване с повече от 15 минути от програмата дава служебна загуба 6:0 на неявилия се. Разрешава се без знание на организаторите, при възпрепятсвани за съответен час, да сe сменят мачовете с мач от същата група, като за целта имате на разположение телефонните номера от профила на участниците от списъка.

За гости на турнира е осигурен 4 звезден хотел - 25лв. на вечер на човек в двойна или тройна стая - "Хотел Алианс" или друг 4* хотел след запълването му. За контакти: manager@alliancehotel.com

На 30.04.от 20.00 часа е предвидена среща по тенис на чаша - вход свободен и платен. Необходима е заявка.

Връчването на купите и паричните награди на 01/05/2017 след финала на самите кортове.

За въпроси към организаторите E-mail: akyosev@aquatonik.com