Тенис Турнир "ЗАШО"

 

В А Ж Н О!

Уважаеми участници в Турнир "ЗАШО" 2018г., искаме да Ви уведомим, че на последната дата от турнира - 29.04.2018 ще има затворени булеварди в града, поради провеждането на Маратон Пловдив, моля прочетете внимателно информацията по-долу, за да няма закъснели участници в последната фаза на турнира!

Информация за Маратон Пловдив

 

Тенис турнир за аматьори “Зашо” 2018

Генерален спонсор балнеокомплекс “AQUATONIK” - Велинград

За седемнадесета поред година в памет на Захари Джевизов - Зашо от 27/04/2018 г. - начало в 12.00 ч. до 29/04/2018 г. се организира на тенис кортове ”Стад”- Пловдив, ежегоден тенис турнир за аматьори, любители и ветерани спряли участие преди 2000 г. неполучаващи пари чрез тенис.

Мъжкият турнир ще бъде в две категории: до 45 г. - 96 участника (вкл. до 31.12.18 г.) и 32-ма сеньори. Финалистите от всяка категория излъчват победителя, а вторите места се борят за третата награда.

Заявявате желанието си за участие с попълването на декларацията.

Администраторът на сайта Ви връща Е-mail, след проверка на ранкинга ви и ви поставя като водач, или състезател за жребий за организиране на собствена тенис ранглиста.

От 2018 година ранкига ще бъде изчисляван по световно признатата система Elo, която е препоръчвана за тенис аматьори.

Крайна дата за заявка за участие с попълване на декларации е 15.03.2018г. Водачите на групи се канят в зависимост от резултатите от предишни турнири. Срок за запълване на водаческите места - 25/03/18 г. При незаети места за водачи се дава едноседмичен срок на следващите в ранг листа да се регистрират до 31.03.2018 г.

Турнирът става „OPEN" за участниците след 00:00 ч. на 2-ри април. Ще получите право да платите (на принципа"Първи по време-първи по право") такса за участие - 25 лв. с банковата си карта (след влизане с име и парола, избор на турнир /мъже, сеньори, или жени/ и натискане на линк "Плати"), чрез официален, легален, секюризиран ПОС терминал на "Борика", както при покупка в магазините и теглите електронен жребий за група и място в групата. Така участието ви е гарантирано. След запълване на местата турнирът автоматично става „CLOSE", но може да се запишете в листа на чакащите, ако някой се откаже. Платилите, но възпрепятствани да участват уведомяват писмено( до 48 часа преди турнира) орг. комитет, за да освободи бутон „плати" на поредния в листата на чакащите. Орг. Комитет не въстановява таксата за участие и не разрешава преотстъпването на право за участие, заради „нечестните схеми от 2017г". Поредните в листа на чакащите могат да дойдат на място в деня на започване на турнира и ако има отказали се в последните 48 часа да платят на място и заменят титуляра.

Награден фонд на турнира за мъже:

Награден фонд на турнира за жени:

Награден фонд на турнира за двойки:

За всички участници има награди-спортно бельо от спонсора на турнира. Посочете вашият размер в декларацията.

Правилник за провеждането на турнира:

В квалификационни групи по 4 участника се играе без авантаж по един сет всеки срещу всеки и се изльчват по двамата продължаващи на елиминации. Елиминациите се играят по сет без авантаж, а четвъртфиналът и полуфиналът се играят до постигнат 9-ти гейм (при 8 на 8-тайбрек) Финалът е с авантажи при два гейма разлика след 9-тия гейм. НА ПРИМЕР: Победата е при 11:9, или 15:13

Организацията на турнир със 128 участника - мъже и 32 участнички- жени в квалификационни групи е трудна и сложна задача и затова часовото разпределение задължително се спазва.

Състезателна програма - обща

Мъже - 24 групи x 4 = 96 участника

Сеньори 45+ - 8 групи x 4 = 32 участника

За 1-ва и 2-ра награда се играе финал между 1-ви мъже, срещу 1-ви сеньори

За 3-та награда се играе 2-ри мъже срещу 2-сеньори.

Жени - 8 групи x 4 = 32 участнички

Двойки

 

Карта на разположението на кортовете

 

В турнирът по двойки /играе се до сет на елиминации/ нямат право да участват продължаващите на четвъртфиналите на сингъл.

Жребия ще се тегли в неделя 29/04/2018г. от 9.00 часа. Допуска се участие на двойки на нерегистрирани лица срещу такса от 10 лв.

Програмата с часовото разпределение е пределна /не по късно от определения час/. Желателно е присъствие поне час по рано.

Закъснение на мача поради неявяване с повече от 15 минути от програмата дава служебна загуба 6:0 на неявилия се. Разрешава се без знание на организаторите, при възпрепятсвани за съответен час, да сe сменят мачовете с мач от същата група, като за целта имате на разположение телефонните номера от профила на участниците от списъка.

За гости на турнира е осигурен 4 звезден хотел - 30 лв. на вечер на човек в двойна или тройна стая - "Хотел Алианс" или друг 4* хотел след запълването му. За контакти: manager@alliancehotel.com

На 28.04.от 20.00 часа е предвидена среща по „тенис на чаша" - вход свободен и платен. Необходима е заявка.

Връчването на купите и паричните награди на 29/04/2018г. след финала на самите кортове.

За въпроси към организаторите E-mail: akyosev@aquatonik.com