Тенис Турнир "ЗАШО"

 

Тенис турнир за аматьори “Зашо” 2024

Генерален спонсор балнеокомплекс “AQUATONIK” - Велинград

 

През 2024г. в памет на Захари Джевизов - Зашо отново се организира ежегоден тенис турнир за аматьори, любители и ветерани спрели участие преди 2000г. и не получаващи пари чрез тенис. Начало в 09.00 ч. на 27/04/2024г. до 28/04/2024г. на тенис кортове ”Стад”- Пловдив.

Мъжкият турнир ще бъде в две категории: до 45 г. - 64 участника (вкл. до 31.12.2024г.) и 32-ма сеньори.

Във всяка категория ще има награда за 1-во, 2-ро и 3-то място.

Заявявате желанието си за участие с попълването на декларацията.

Администраторът регистрира новите участници и ги уведомява с Е-мейл.

Администраторът на сайта Ви връща Е-mail, след проверка на ранкинга ви и ви поставя като водач, или състезател за жребий. Преценява се по собствена тенис ранглиста.

От 2018 година ранкинга се изчислява по световно признатата система Elo, която е препоръчвана за тенис аматьори.

Крайна дата за заявка за участие с попълване на декларации е 15.03.2024г. Водачите на групи се канят в зависимост от резултатите от предишни турнири. Срок за запълване на водаческите места - 24/03/24г. При незаети места за водачи се дава едноседмичен срок на следващите в ранг листа да се регистрират до 31.03.2024г.

Турнирът става „OPEN" за участниците след 00:00 ч. на 07-ми април. Ще получите право да платите (на принципа "Първи по време-първи по право") такса за участие - 35лв. с банковата си карта (след влизане с име и парола, избор на турнир /мъже или сеньори/ и натискане на линк "Плати"), чрез официален, легален, секюризиран ПОС терминал на "Борика", както при покупка в магазините и теглите електронен жребий за група и място в групата. Така участието ви е гарантирано. След запълване на местата турнирът автоматично става „CLOSE", но може да се запишете в листа на чакащите, ако някой се откаже. Платилите, но възпрепятствани да участват уведомяват писмено (до 48 часа преди турнира) орг. комитет, за да освободи бутон „плати" на поредния в листата на чакащите. Орг. Комитет не възстановява таксата за участие и не разрешава преотстъпването на право за участие. Поредните в листа на чакащите могат да дойдат на място в деня на започване на турнира и ако има отказали се в последните 48 часа да платят на място и заменят титуляра.

Награден фонд на турнира за мъже:

Награден фонд на турнира за сеньори:

Награден фонд на турнира за двойки:

За всички участници има награди-спортно бельо от спонсора на турнира. Посочете вашият размер в декларацията.

Правилник за провеждането на турнира:

В квалификационни групи по 4 участника се играе по един сет всеки срещу всеки и се излъчват по двамата продължаващи на елиминации. Елиминациите се играят по сет, а финалите (мъже и сеньори) са до 9-ти гейм с два гейма разлика.

Целият турнир се играе без авантажи, без изключения.

Организацията на турнир за два дни с приблизително 100 участника в квалификационни групи е трудна и сложна задача. Присъствието 1 час преди обявената среща е задължително и води до дисквалификация при 15мин отсъствие.

Не се разрешава разместване на мачове в квалификационните групи, без съгласието на организаторите.

Турнирът е бюджетиран за смяна на топки след 6-ти сет. Нови топки преди този срок, могат да се закупят от съдийската маса.

Състезателна програма - обща

Мъже - 16 групи x 4 = 64 участника

Сеньори 45+ - 8 групи x 4 = 32 участника

Двойки

 

Карта на разположението на кортовете

 

В турнира по двойки /играе се до сет без предимство на елиминации / нямат право да участват продължаващите на осминафиналите на сингъл.

Турнирът по двойки позволява участието в схемата и на смесени и на женски двойки.

Жребия на двойки ще се тегли в неделя 28/04/24г. от 10.00 часа.

Такса за участие в турнира по двойки за участниците в сингъл турнира – 10лв.

Допуска се участие в турнира по двойки и на нерегистрирани в турнира лица срещу такса от 20 лв.

За гости на турнира е осигурен 4 звезден хотел на преференциална цена - "Хотел Алианс" ли друг 4* хотел след запълването му. За контакти: manager@alliancehotel.com

Връчването на купите и наградите ще се проведе на 28/04/2024 г. след финала на самите кортове.

За въпроси към организаторите E-mail: sports@complexsila.com